torstai 28. marraskuuta 2019

Oikeusministeriön raportti ja median spinnaus

The New York Times on laittanut teholinkouksen pyörimään liittyen ensi kuussa julkaistavaan oikeusministeriön ylitarkastajan raporttiin USA:n keskusrikospoliisin FBI:n ja oikeusministeriön politisoitumisesta.

Sen mukaan raportti ei tue väitteitä, että FBI olisi istuttanut agenttejaan Trumpin kampanjaan tutkiessaan Venäjän sekaantumista vaaleihin. [1]

Hyvin harva on tällaista väittänytkään. Siis, että agentteja olisi istutettu kampanjan -sisään- ja että he olisivat olleet juuri FBI:sta.

Alusta asti on ollut selvää, että monet heistä, kuten Joseph Mifsud ja Alexander Downer, olivat nimenomaan tiedustelupalveluiden toimijoita (kirjoitin tästä ensimmäisen kerran toukokuussa 2018 [2].)

FBI oli ainoastaan juoksupoika, jonka Trumpin kampanjan tutkimus avattiin USA:n keskustiedustelupalvelu CIA:n toimittaman tiedon pohjalta, kuten Obaman CIA:n johtaja John Brennan todisti edustajainhuoneen tiedustelukomitean kuulemisessa 23. huhtikuussa 2017 [3]:

“Olin tietoinen tiedustelutiedoista ja informaatiosta liittyen kontakteihin Venäjän viranomaisten ja Yhdysvaltain kansalaisten välillä, jotka herättivät minussa huolta siitä, toimivatko nämä henkilöt yhteistyössä venäläisten kanssa, joko tietoisesti tai tiedostamattaan, ja tämä oli perusta FBI:n tutkimukselle, joka selvitti, tapahtuiko tällaista vehkeilyä – yhteystyötä.”

Mutta myös FBI:n agentteja tunnetusti käytettiin Trumpin kampanjan tarkkailuun ja heidän osaltaan linkous ja hiusten halkominen lähtevät vielä kovemmille kierroksille; lehden mukaan he eivät soluttautuneet Trumpin kampanjaan, ainoastaan sen ympärille tai tutkineet kampanjaa nimenomaisesti, ainoastaan sen neljää jäsentä.

En lyönyt sinua kasvoihin, ainoastaan koskin nyrkillä poskeasi.

Lisäksi artikkeli alleviivaa, ettei Joseph Mifsud, jonka Italiassa Trumpin avustajalle George Papadopoulokselle välittämä tieto oli koko Venäjä-tutkimuksen perustana, ollut FBI:n agentti. Sen sijaan, Mifsudin edelleen väitetään olevan ”Venäjän käyttämä välikäsi.”

Todisteet puhuvat aivan muuta. [4]

Mifsudin asianajajan mukaan hän on ”läntisen tiedustelun pitkäaikainen avustaja." Samaa mieltä tuntuvat olevan mm. republikaanisenaattorit David Nunes ja Jim Jordan, jotka vaativat senaatin kuulemisessa saada erikoissyyttäjä Muellerilta tietää, oliko Mifsud ”Venäjän vai lännen tiedustelua.”

Näin ollen ei ole yllätys, että Venäjä-tutkimuksen alkuperää tutkivan syyttäjän John Durhamin tutkimus muuttui tänä syksynä rikostutkimukseksi oikeusministeri William Barrin ja Durhamin tavattua Italiassa italialaisia tiedustelupalvelun edustajia ja kuunneltuaan Mifsudin vuonna 2017 nauhoitetun lausunnon.

Durham on tutkimukseen liittyen ”erittäin kiinnostunut” kuulemaan CIA:n entistä johtajaa John Brennania ja kansallisen turvallisuusviraston entistä johtajaa James Clapperia. [5]

Summa summarum; tiedustelupalvelut istuttivat ’assettejaan’ Trumpin kampanjan liepeille. Nämä syöttivät ”venäläistä” tietoa kampanjan avustajille, tätä tietoa käytettiin FBI:n tutkimuksen avaamiseen, joka myöhemmin muuttui erikoissyyttäjä Muellerin tutkimukseksi.

Koko operaation tarkoitus oli ensisijaisesti mediaspektaakkelin avulla estää Trumpin valinta presidentiksi ja toissijaisesti poistaa hänet vallasta virkarikosoikeudenkäynnin kautta. Tärkeää oli myös ehkäistä USA:n ja Venäjän suhteiden lieventyminen.

Senaatin demokraattien puheenjohtaja Chuck Schumer ei olisi voinut olla suorempi varoituksessaan Trumpille, kun Trump kritisoi tiedustelupalveluita Venäjä-tutkimusta vuoden 2017 alussa.

”Anna kun kerron teille: jos haastat tiedusteluyhteisön – heillä on loputtomasti tapoja vastata sinulle samalla mitalla. Jopa käytännönläheiseksi ilmeisen paksunahkaiseksi liikemieheksi, hän [Trump] on todella tyhmä tehdessään sen,” hän sanoi. [6]

Trump ei kuunnellut varoitusta ja hyvä niin.


1. https://www.nytimes.com/2019/11/27/us/politics/fbi-trump-campaign-inspector-general.html

2. https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2018/05/minka-taakseen-jattaa.html

3. https://themarketswork.com/2018/04/12/the-electronic-communication-redacted-names-john-brennan/

4. https://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2019/10/mysteerimies-paljastettu.html

5. https://www.foxnews.com/politics/john-durham-investigation-fbi-misconduct-criminal-probe

6. https://www.washingtonexaminer.com/schumer-warns-trump-intel-officials-have-six-ways-from-sunday-at-getting-back-at-you

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti