tiistai 16. huhtikuuta 2019

Valkoinen talo haastaa ilmastokultin

Valkoinen talo kokoaa tiedemiesten ryhmää, jonka tarkoitus on suorittaa arvio ilmastonmuutoksen ja USA:n kansallisen turvallisuuden välisestä yhteydestä. Sen on määrä tarkastella erityisesti niitä liittovaltion tutkimuksia, joiden pohjalta tehdään politiikkaan vaikuttavia päätöksiä

Ryhmää perustamaan nimettiin viime syksynä professori William Happer. Hän on mm. Kolumbian ja Princetonin yliopistoilla opettanut tunnettu fyysikko.

Happer on myös ilmastoskeptikko. Vuonna 2015 hän sanoi puheessaan:

”Kun tutustuin tähän alueeseen ja aloin opiskelemaan siitä, opin, että kun katsoin C02:sta, minun pitäisi olettaa, että se aiheuttaa vahingollista lämpenemistä, äärisäätä, Nooan tulvia, tiedäthän. Muistan ajatelleeni ’Ovatko he hulluja?’ ”

Halperin mukaansa hiilidioksidi on hyväksi planeetalle ja hän onkin ollut perustamassa ja johtamassa C02 Coalition liittoumaa, joka argumentoi, ettei hiilidioksidia ole ilmakehässä liikaa, vaan liian vähän.

Valkoisen talon ilmastoryhmän johtoon on nyt valittu entinen suurlähettiläs Paul Robinson, joka johti USA:n energiaministeriön Sandian kansallista tutkimuslaboratoriota vuosien 1995 ja 2005 välillä ja oli ydinaseiden ja kansallisten turvallisuusohjelmien johtaja Los Alamosin kansallisessa laboratoriossa.

Hänen on kerrottu työskentelevän yhdessä New Yorkin yliopiston professorin ja Obaman hallinnon entisen tieteen alivaltiosihteerin Steven Kooninin kanssa ryhmää kootessaan.

Ryhmään on rekrytoitu ilmastoskeptikkoja, kuten Georgia Techin maa- ja ilmastotieteen entinen professori Judith Curry, Massachusetts Institute of Technologyn eläkkeelle jäänyt professori Richard Lindzen, joka on kutsunut ilmaston lämpenemisestä huolestumista ”kultiksi” ja Alabaman yliopiston ilmakehätieteen professori John Christy.

Hankkeen vastustajat, kuten USA:n liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaation NOAA:n johtaja Neil Jacobs, ovat sitä mieltä, että ryhmän tulisi kunnioittaa vertaisarvioitua tiedettä.

Kuitenkin, tiedeyhteisön itsensä sisältä on jo pitkään kuultu voimakkaita varoituksia siitä, että tiede on ongelmissa, erityisesti trendikkäiden aiheiden, kuten ilmastonmuutoksen parissa.

Niissä sitä leimaavat rahoituksen ohjautuminen konsensusta tukeviin tutkimuksiin, tiedejulkaisujen harjoittama asenteellisuus niitä julkaistessaan, tutkimusdatan, metodien ja hypoteesien viilaus 'oikeiden tulosten' saamiseksi ja ’väärin ajattelevien’ suoranainen uhkailu ja vaino.


https://www.npr.org/2019/03/01/698073442/heres-the-white-houses-top-climate-change-skeptic?t=1555398911038

https://www.eenews.net/stories/1060154767

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email