maanantai 1. huhtikuuta 2019

Ilmastotekoja nyt! - Kommunismia nyt?

Ilmastopaniikki – hoito-opas - kirjan kirjoittanut Matti Virtanen linkkasi mielenkiintoisen artikkelin Twitterissä. Siinä käydään läpi Extinction Rebellion (suomeksi Elokapina) liikkeen taustoja, joka vaikuttaa monien ilmastotempausten taustalla, myös Suomessa.

https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinct..

Liikkeen tavoitteeksi kerrotaan ei enempää eikä vähempää kuin globaali vallankumous. Uudessa järjestelmässä äänestäminen jää historiaan ja kansanedustajat valitaan arvonnalla.

Yksi liikkeen perustajista Stuart Basden kommentoi, ettei ilmastonmuutoksen torjunta ole liikkeen tarkoitus, vaan keino sen päämäärän saavuttamiseen.

Neuvostoliiton virallinen politiikka oli 70-vuoden ajan edistää maailmanvallankumousta. Kun se kaatui, eivät sen eteen ponnistelleet liikkeet ja henkilöt luonnollisesti kadonneet ilmaan (kenties osaksi siksi Elokapina on saanut ruutuaikaa Venäjän valtiollisella televisiokanavalla RT:llä, vaikka liike ei maassa toimi.)

Green Peacen perustaja Patrick Moore kommentoi 2007 tuotetulla dokumentilla The Great Global Warming Swindle: ”Toinen syy miksi ympäristöekstremismi ilmaantui, oli koska maailmankommunismi epäonnistui, muuri murtui, ja monet sodanvastustajat ja poliittiset aktivistit siirtyivät ympäristöliikkeeseen, toivat mukanaan uusmarxilaisuuden ja opettelivat käyttämään vihreää kieltä hyvin älykkäällä tavalla verhotakseen päämääriään.”

KGB:n loikkari Yuri Bezmenov avasi vuonna 1984 antamassaan haastattelussa Neuvostoliiton käyttämiä keinoja läntisten yhteiskuntien sisäiseen epävakauttamiseen.

https://www.youtube.com/watch?v=y3qkf3bajd4

Hän kuvailee nk. ”hyödyllisiä hölmöjä” tärkeäksi voimavaraksi vallankumouksen toteuttamisessa. Henkilöitä, jotka kuvittelevat taistelevansa paremman maailman eteen, mutta joita käytetään häikäilemättömästi hyväksi totalitaristisen järjestelmän esiinmarssissa.

On erittäin mielenkiintoista, että yksi Elokapina liikkeen perustajista Roger Hallam kuvailee liikkeen aktivisteja samanlaisin sanankääntein. Hänen mukaansa vallankumous saa käyttövoimansa ”tosi uskovista, jotka johdatat taistelukentälle” ja vastareaktiosta, joka syntyy, kun heitä ”lyödään päähän”.

Lisäksi Hallam kertoo, että liike pitää vallankumouksen jälkeisen järjestelmän rakenteen tarkoituksellisesti epämääräisenä, sillä tämä antaa kaikkien sen jäsenten pitää siitä omat visionsa.

Kaikkein kylmäävin Bezmenovin kommentti liittyy siihen mitä näille hyödyllisille hölmöille tapahtuu, kun vallankumous on toteutettu onnistuneesti.

’Tosi uskovien’ ymmärtäessä tulleessa hyväksikäytetyiksi ja ettei heidän kuvittelemansa järjestelmä toteudukaan (eikä heillä olekaan roolia uudessa järjestelmässä), heistä tulee välittömästi uhka vallankumouksen todellisille arkkitehdeille.

Siksi heidät laitetaan riviin ja ammutaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email