tiistai 27. marraskuuta 2018

Provokaatiot syvän valtion keinovalikoimassa

Merkittävä kannanotto Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovilta liittyen Venäjää vastaan kohdistettuihin provokaatioihin. Hän sanoo, että presidentti Trumpin poliittiset vastustajat ovat erittäin todennäköisesti järjestämässä uusia provokaatioita, joiden tarkoituksena on rikkoa Moskovan ja Washingtonin suhteita.

“Emme voi varmistaa sitä, että ne poliittiset voimat Yhdysvalloissa, jotka pyrkivät murtamaan Trumpin presidenttiyden, eivät uskaltaudu uusiin provokaatioihin. Päinvastoin, uudet provokaatiot ja yritykset tuhota välejämme ovat erittäin todennäköisiä.”

http://tass.com/politics/1032424

Vaikka Kreml on aiemmin kommentoinut Trumpin ja syvän valtion välistä kamppailua, se ei koskaan ole ilmaissut sitä näin selväsanaisesti, eikä maininnut kansainvälisiä provokaatioita syvän valtion keinovalikoimassa sekä Trumpin presidenttiyden että Washingtonin ja Kremlin suhteiden horjuttamisessa.

Samaan aikaan Trump on jälleen joutunut arvostelun kohteeksi, sillä toisin kuin eronnut ja vielä vuoden loppuun jatkava USA:n YK:n lähettiläs Nikki Haley, hän ei ole suostunut tuomitsemaan Kerchin salmen tapahtumista erikseen Venäjää.

Trumpin ja Putinin on määrä tavata G-20 maiden tapaamisen yhteydessä Argentiinassa 30.11 – 1.12. Trumpin on määrä tavata siellä myös Kiinan presidentti Xi Jinping.

Yhdysvaltalainen pitkän linjan poliittinen vaikuttaja Lyndon LaRouche epäilee provokaatioiden kapellimestariksi brittitahoja ja se on tunnettujen tietojen valossa erittäin todennäköistä.

https://larouchepac.com/20181127/world-showdown-moment-new-paradigm-vs-entire-geopolitical-apparatus-west


~

Päivitys, 28.11:

Liittyen Trumpin ilmoitukseen mahdollisesti peruvansa tapaamisensa Putinin kanssa Kerchin tapahtumien seurauksena:

Juuri tätä tarkoitusta varten asetettu pommi on jälleen pakko purkaa jollain tavalla.

Tilanne on toisinto tapahtumista ennen Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Jong-unin tapaamista Singaporessa ja Trumpin ja Putinin tapaamista Helsingissä.

Tuolloinkin näimme tilanteen, jossa tietyt poliittiset tahot ja media kovaäänisesti vaativat peruttamaan tapaamiset erinäisiin syihin vedoten. Trump väisteli tai ilmoitti, että peruminen on mahdollista, mutta piti silti tapaamisista kiinni. Miten nyt käy, jää nähtäväksi.

Jos Trump tapaisi Putinin näkyvästi, media ja sen ”asiantuntijat” tulisivat varmuudella tekemään kaikkensa ajaakseen Trumpin nurkkaan ”hirmuhallitsijan uuden hyökkäyksen tukemisesta.”

Trump saattaa jälleen tuomita Venäjän, kovasanaisestikin. Tämä saattaa yksinkertaisesti olla pakko tehdä, jos vaihtoehtoja ei ole muita. Venäjä tietää tämän hyvin ja pelaa omaa rooliaan vastaamalla siihen.

Kuitenkin kumpikin osapuoli tietää asioiden todellisen laidan ja hyvin todennäköisesti jatkaa keskusteluja epävirallisesti.

Lavrovin kommentti vahvistaa asian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email