keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Epätoivoinen suo

Yhdysvaltain ensikuun välivaalit ovat suonkuivatuksen kannalta kriittiset. Senaatin ja edustajainhuoneen republikaanienemmistöjen täytyy kasvaa tai ainakin säilyä, jotta Trumpin nimittämät, ja demokraattien jarruttamat, tuomarinimitykset saadaan läpi. Korkeimman oikeuden osaltahan taistelu käytiin jo voittoisasti.

Demokraatit ovat toivoneet ”sinistä aaltoa”, demokraattien enemmistöä edustajainhuoneeseen ja senaattiin ja lupailleet virkasyytettä sekä Trumpille että Kavanaughille jos tämä toteutuu. Ennakkoäänestystiedot ovat kuitenkin olleet kylmä suihku näille haaveille, sillä ne enteilevät ennemminkin punaista aaltoa, republikaanien voittoa.

Mitä tekee syvä valtio? Jotain on pakko tehdä. Laittaa matkaan mahdollisesti kymmeniin tuhansiin henkilöihin paisuvan Keski-Amerikan karavaanin, joka saapuu juuri välivaalien aikaan perille ja lähettää demokraattipoliitikoille, CNN:lle ja George Sorokselle yhteensä miltei kymmenen pommipakettia (jotka kaikki jäävät kuitenkin sopivasti räjähtämättä)?

Vielä odotellaan tekijää, mutta valtamedia ei aikaillut aiemmin tällä viikolla spekuloidessaan ”filantroopin” ja ”hyväntekijän” George Soroksen joutuneen ”äärioikeiston” kynsiin.

Tämänpäiväisten pommilähetysten jälkeen CNN vaatii jo Trumpia ”pehmentämään retoriikkaansa” ja Newsweek puolestaan spekuloi Trumpin tukeman republikaaniehdokkaan Ron De Santiksen Clintoniin liittyvän kommentin mahdollisesti innoittaneen pommilähetyksiin.

Newsweek jatkaa: ”Käytetty kieli vastaa kriitikoiden esittämiä huolia, että tietty retoriikka ja salaliittoteoriat, joita presidentti ja muut konservatiivit levittävät voivat lisätä väkivaltaisia tekoja.” (mikäköhän tällainen salaliittoteoria voisi olla..)

Ilmassa tuoksuu epätoivo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email