keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Googlen johtoportaan järkytys Trumpin vaalivoitosta

Viime viikolla vuodettiin mielenkiintoiintoinen video Googlen johtoportaan tunnelmista heti Trumpin vaalivoiton jälkeen.

Se on tallenne sisäisestä viikoittaisesta keskustelutilaisuudesta, jossa paikalla olivat mm. yhtiön perustajat Sergei Brin ja Larry Page, varatoimitusjohtajat Kent Walker ja Eileen Naughton, talousjohtaja Ruth Porat ja toimitusjohtaja Sundar Pichai.

Tunnelma on vähintäänkin järkyttynyt ja apaattinen. Pichai jättää puheensa lyhyeksi sanojen tarttuessa kurkkuun ja Porat nieleskelee kyyneleitä muistellessaan vaali-illan etenemistä.

Johto kuitenkin valaa uskoa työntekijöihin ja lupaa taistella sekä Trumpin agendaa, että laajemmin nationalismia ja populismia vastaan ympäri maailmaa [ja näin oletusarvoisesti ylikansallisen elitismin puolesta]. Googlen työntekijän kysyessä onko ”alhaisen tiedon äänestäjien” jakamaa virheellistä tietoa ja valeuutisia vastaan tehtävissä mitään, Pichai sanoo, että sijoitus koneoppimiseen ja tekoälyyn on hyvä mahdollisuus korjata ongelma.

Kysyttäessä kommentteja tallenteesta, yhtiö vastasi: ”Tässä tapaamisessa, tai missään muussa tapaamisessa, ei ole sanottu mitään, joka vihjaisi, että mikään poliittinen ennakkoasenne koskaan vaikuttaisi siihen, kuinka rakennamme ja käytämme tuotteitamme. Päinvastoin, tuotteemme on rakennettu kaikille, ja suunnittelemme ne suurella huolellisuudella luotettavaksi tiedonlähteeksi kaikille, huomioimatta poliittista näkemystä.”

Okei..

No, kukin katsokoon videon itse ja tehköön omat johtopäätöksensä. 

https://www.breitbart.com/tech/2018/09/12/leaked-video-google-leaderships-dismayed-reaction-to-trump-election/
 

(Ei liene perusteetonta arvioida, että tilanne on täysin päinvastainen ja yritys on äärimmäisen sitoutunut edistämään ylikansallista epädemokraattista agendaa ja samalla täyttämään yhteiskunnallisen keskustelun vastakkainasettelua aiheuttavalla ja kaiken tilan merkitykselliseltä keskustelulta vievältä keinotekoisesti luodulla loputtomien vähemmistöjen sortamista korostavalla kulttuurimarxistisella agendalla (myös tämä tulee erinomaisesti esiin tallenteesta), ja että tilanne on identtinen myös muissa IT- ja some-jäteissä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email