lauantai 29. syyskuuta 2018

Et tu, Hesarini?

”Vastakkainasettelu ei ole väistymässä. Se tuli selväksi, kun Trump omassa puheessaan [YK:ssa] kuvasi maailmaa, jossa patriootit kamppailevat tarkemmin määrittelemätöntä ”globaalia byrokratiaa” vastaan. Sellaista ei ole olemassa.” – HS:n pääkirjoitus, 29.9

Haluaisin tietysti uskoa sinua, sillä olethan sitoutunut vastuulliseen journalismiin, mutta minut valtaa epäluulo, kun luen mitä miljardööri David Rockefeller kirjoitti vuonna 2011 julkaistuissa muistelmissaan:

”Jotkut jopa uskovat meidän olevan osa salaista salaseuraa, joka työskentelee Yhdysvaltojen parhaita etuja vastaan, kuvailevat perhettäni ja minua ’internationalisteiksi’ ja meidän juonittelevan muiden kanssa ympäri maailmaa rakentaaksemme yhdentyneemmän poliittisen ja taloudellisen rakenteen – yhden maailman, jos sallit. Jos tämä on syytös, olen syyllinen, ja olen ylpeä siitä.”

Välillä epäilen, että sinäkin työskentelet Suomen parhaita etuja vastaan, vaikka kerrot periaatelinjassasi olevasi: ”sitoutumaton päivälehti, joka pyrkii edistämään ja vahvistamaan kansanvaltaisuutta.”

Mutta onko tämä totta? Miten esimerkiksi tukemasi EU:n liittovaltiollistaminen voi edistää kansanvaltaisuutta, kun perustuslaki määrittelee sen seuraavasti:

2 §
Kansanvaltaisuus ja oikeusvaltioperiaate 


Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. 

Et tu, Hesarini?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email