lauantai 19. toukokuuta 2018

Minkä taakseen jättää..

Muistatko, kun brittien tiedustelupalvelun MI6:n entinen agentti, Hillary Clintonin kannattaja ja Donald Trumpin vastustaja, Christopher Steele sai 160 000 dollaria Clintonin kampanjalta ja demokraattipuolueelta tuottaakseen tutkimuksen Trumpista ja kuinka tätä materiaalia, jonka sisältöä FBI:n entinen johtaja James Comey kutsui ”hekumoivaksi ja vahvistamattomaksi”, käytettiin FBI:n Trumpin kampanjan salakuunteluhakemusten perusteena? [1]

No, nyt olemme saaneet kuulla, ettei FBI käyttänyt ainoastaan vastapuolen tuottamaa tutkimusta todistusaineistona, vaan istutti myös ulkopuolisia ”tiedonantajia”, eli tuttavallisemmin vakoojia, Trumpin kampanjan läheisyyteen jo kauan ennen virallisen tutkimuksen aloittamista.

Yhdeksi tällaiseksi tiedonantajaksi on osoittautunut yhdysvaltalainen Cambridgen yliopiston professorina työskentelevä Stefan Halper, jolla on yhteyksiä CIA:han ja MI6:een, joka oli Bill Clintonin opiskelukaveri ja työskenteli neuvonantajana hänen presidentinhallinnoilleen. Ilmeisesti juuri näistä palveluksistaan Halper vastaanotti USA:n puolustushallinnolta vuonna 2016 yli 280 000 dollarin korvauksen. [2]

Halper oli vuoden 2016 aikana yhteydessä ainakin kahteen Trumpin kampanjan ulkopiirin avustajaan Carter Pageen ja George Papadopouloseen.

Toinen Trumpin vaalitiimin avustajiin liitetty henkilö on Joseph Mifsud, maltalainen ex-diplomaatti ja roomalaisen Link yliopiston professori.

Valtamedia on esitellyt Mifsudia venäläisenä vakoojana ja päähenkilönä Venäjä-Trump skandaalissa mm. siksi, että hän on osallistunut Valdain keskustelutapahtumaan, kirjoittanut artikkeleita Venäjän politiikasta ja kertonut tavanneensa Putinin.

Mifsud ei kuitenkaan vaikuta kovin uskottavalta Venäjän agentilta, päinvastoin, monet merkit viittaavat siihen, että myös hänellä on läheiset suhteet brittien tiedusteluelimiin.

Hänen tiedetään olleen läheisessä työsuhteessa Britannian yhdistetyn tiedustelukomitean ja Britannian turvallisuuden tarkistuspaneelin pitkäaikaisen jäsenen Claire Smithin kanssa. He mm. osallistuivat Linkin yliopistossa vuonna 2012 järjestettyyn kansainvälisen turvallisuuden koulutusohjelmaan yhdessä korkea-arvoisten italialaisten turvallisuusviranomaisten kanssa.

Mifsud on myös itse kiistänyt italialaislehti Repubblican haastattelussa yhteytensä Venäjän tiedustelupalveluun ja kertonut olevansa Euroopan Council of Foreign Relationsin ja Clinton säätiön jäsen, jolla on ”vasempaan päin kallella olevia” poliittisia näkemyksiä.

Vielä epätodennäköisempää olisi, että tämä väitetty vaikutusvaltainen venäläinen agentti olisi vielä lokakuussa 2017, yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun hänen nimensä nousi esille uutisoinnissa liittyen Venäjän sekaantumiseen USA:n vaaleihin, valokuvattu osallistumassa lounaalle Britannian ulkoministerin Boris Johnsonin kanssa. Näin kutenkin tapahtui. [3]

Kolmas vaikuttaja on Alexander Downer, australialainen diplomaatti, jonka Papadopoulosen kohtaamisen lontoolaisessa baarissa ja hänen kanssaan käydyn keskustelun kerrotaan johtaneen koko FBI:n Trumpin kampanjan tutkimuksen avaamiseen.

Tiedustelumaailma ei vaikuta olevan Downerillekaan tuntematon, sillä hän on lontoolaisen Hakluyt & Co:n, yksityisen vastapuolen tutkimus- ja tiedusteluyrityksen neuvottelukunnan jäsen. Yrityksen perusti vuonna 1995 kolme entistä MI6-työntekijää ja sitä kutsutaan ”entisten MI6-upseerien vanhainkodiksi”.
 

Lisäksi Downerilla on myös suoria yhteyksiä Clintoneiden säätiöön, sillä hän neuvotteli henkilökohtaisesti Australian hallituksen 25 miljoonan dollarin lahjoituksen säätiölle AIDS:n vastaiseen taisteluun. [3]

Katsotaan mitä tiedämme Papadopoulosen, Mifsudin ja Halperin tunnetusta kanssakäymisestä:

Maaliskuun alku 2016 – Papadopoulosesta tulee Trumpin kampanjan ulkopoliittinen neuvonantaja

Maaliskuu 14, 2016 - Papadopoulos tapaa Mifsudin ensimmäisen kerran – noin viikko sen jälkeen, kun hän on virallisesti liittynyt Trumpin kampanjaan

Maaliskuu 18, 2016 – Papadopoulos, Mifsud, Olga Polonskaya tapaavat lontoolaisessa kahvilassa

Huhtikuu 18, 2016 – Mifsud tutustuttaa Papadopuloksen Ivan Timofeeviin, Venäjän valtion sponsoroiman kansainvälisten asioiden ajatushautomon jäseneen

Huhtikuu 26, 2016 – Mifsud väittää tavanneensa korkea-arvoisia venäläisiä hallinnon virkamiehiä, joilla on ”likaa” Clintonista. Papadopoulos kertoi FBI:lle Mifsudin sanoneen, että ”venäläisillä on Clintonin sähköposteja” ja ”heillä on tuhansia sähköposteja”.

Toukokuu 10, 2016 – Papadopoulos tapaa australialaisen diplomaatin Alexander Downerin baarissa, jossa hänen sanotaan humalassa ylpeilleen saaneensa tietää venäläisillä olevan Clintonin sähköposteja, joissa on ”likaa”. Tapaaminen väitetään olleen sattumaa, mutta tosiasiassa vaikuttaa siltä, että hän tutustui Downeriin kahden välikäden kautta. Papadopoulos tunsi israelilaisen lähetystövirkailija Christian Cantorin, joka tutustutti Papadopoulosin Downerin neuvonantajaan Erika Thompsoniin.

Syyskuu 13, 2016 - Papadopoulos saa Halperilta tarjouksen kirjoittaa 3000 dollarista tutkimusraportin kaasukentistä ja kutsun tulla tapaamaan häntä Lontooseen. Halper tarjoutuu maksamaan lennot ja kolmen yön yöpymisen Lontoossa. Papadopoulos suostuu tarjoukseen ja tapaa Halperin Lontoossa. Tapaamisessa Halper kysyi häneltä: ”George, tiedät sähköpostien hakkeroimisesta Venäjältä, eikö niin?” [4]

Mifsud, Downer ja Halper vaikuttavat olleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan tapaamaan ja vaikuttamaan Trumpin kampanjan kolmekymppiseen avustajaan Papadopouloseen.

Tunnettujen tietojen valossa on käymässä yhä ilmeisemmäksi, etteivät tiedonantajat ainoastaan vakoilleet Trumpin kampanjan työntekijöitä, vaan heidän tarkoituksenaan oli luoda olosuhteet Trumpin kampanjan virallisen vakoiluoperaation avaamiselle.

Jopa The New York Times myöntää artikkelissaan, jossa “tiedonantajien” olemassaolo tuodaan julki, että: ”Siitä on tullut poliittisesti riitaisa aihe, Trumpin liittolaisten kyseenalaistaessa vakoiliko FBI Trumpin kampanjaa vai yrittikö se virittää kampanjan jäsenille ansan.” [5]

Toisin sanoen, vaikuttaa siltä, että kokeneet agent provocatourit, yllyttävävät agentit, lähestyivät kokemattomia Trumpin kampanjan avustajia ja pyrkivät likaamaan heidän kätensä.

Trump itse tuntuu olevan samaa mieltä lainatessaan eilen Foxin juontajan David Asmanin kommenttia Twitterissä:

”Ilmeisesti oikeusministeriö laittoi vakoojan Trumpin kampanjaan. Tätä ei ole koskaan tapahtunut aiemmin ja he pyrkivät keinolla millä hyvänsä lavastamaan Donald Trumpin rikoksista, joihin hän ei syyllistynyt. David Asman. Todella ikävää tavaraa!”

Tänään hän jatkoi:

”Raporttien mukaan ainakin yksi FBI edustaja oli istutettuna, poliittisista syistä, presidentinkampanjaani. Se tapahtui hyvin aikaisessa vaiheessa, ja kauan ennen kuin valheellisesta Venäjä-huijauksesta tuli ”kuuma” valeuutisaihe. Jos totta – kaikkien aikojen suurin poliittinen skandaali!”

Halperin aineistojen pohjalta silloinen CIA:n johtaja John Brennan muotoili nk. ”elektronisen kommunikaation”. Siihen, että kommunikaation tiedot tosiaan tulivat Halperilta viittaa se, että dokumentin nähnyt edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtaja Devin Nunes sanoo ”ettei [FBI:n] tutkimuksen avaamiseen käytetty virallista tiedustelutietoa.” [6]

EC-dokumentin Brennan toimitti FBI:n silloiselle johtajalle James Comeylle, joka käytti sitä perusteena Trumpin kampanjan vastavakoiluoperaation avaamiselle 31. heinäkuuta 2016.

Välittömästi operaation avaamisen jälkeen, Peter Strzok, FBI:n vastavakoiluyksikön kakkosmies, jonka tiedämme aiemmin julkaistuista tekstiviesteissä keskustelleen Trumpin voiton varalle tarvittavasta ”vakuutussopimuksesta”, matkusti Lontooseen. Myöhemmin samassa tutkimuksessa käytettiin Steelen kansion tietoja salakuuntelulupien hakemiseen.

Summa summarum: Koko tutkimus Trumpin kampanjan väitettyyn vehkeilyyn Venäjän kanssa lepää näiden kahden dokumentin varassa; Steelen tuottaman kansion ja Brennanin (ainakin) Halperilta saamien tietojen pohjalta laatiman muistion.

Steele ja Halper olivat Clintonin kannattajia ja Trumpin vastustajia ja heidän tiedetään saaneen huomattavat korvaukset vaivoistaan, toinen suoraan Clintonin kampanjalta ja demokraattipuolueelta ja toinen Obaman puolustushallinnolta. Myös muilla tunnetuilla henkilöillä, Mifsudilla ja Downerilla, oli yhteyksiä brittien tiedusteluelimiin ja Clintonin säätiöön.

Ei ole sattumaa, että vehkeilysyytökset ovat huomattavasti vähentyneet median uutisvirrasta. Ei yksinkertaisesti ole mitään tutkittavaa, mutta vastavuoroisesti, tutkijoilla itsellään on piha täynnä haudattuja koiria.

Koko USA:n tiedustelukoneisto, yhdessä Atlantin takaisten luotettavien partnereiden kanssa, oli valjastettu peittelemään Hillaryn rikoksia (eilen uutisoitiin, että oikeusministeriön ylitarkastajan tässä kuussa julkaistava raportti tulee toteamaan oikeusministeriön ja FBI:n rikkoneen lakia Clintonin sähköpostitutkimuksissa [7]) ja tuottamaan todistusaineistoa Trumpin rikoksista. Valtamedia on koko operaation ajan, myös täällä härmässä, kuuliaisesti toiminut juonittelijoiden PR-toimistona.

Ja silti Hillary hävisi. Suunnitelman yksityiskohtien, joiden piti varmistaa Hillaryn voitto, ei koskaan pitänyt tulla julkisuuteen.

Mutta kuten Amerikassa sanotaan, kanat ovat nyt palaamassa orrelle nukkumaan, tai kotoisammin, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti