perjantai 15. kesäkuuta 2018

Trumpin liikkumavara kasvaa

Järjestelmän suunnitelmat Trumpin syrjäyttämiseksi ovat valumassa hiekkaan. Venäjä-syytöksillä häntä ei enää saada kammettua viralta, sillä juonen kuviot ovat jo liian tarkasti liian monien tiedossa.

Miten tämä vaikuttaa konkreettisesti hänen politiikkaansa?

Trumpilla on päivä päivältä enemmän liikkumavaraa myös Venäjä-politiikassa. Hän sanoi G7-kokouksessa viime viikolla, että Venäjä tulisi kutsua takaisin ryhmään, sillä: ”Tavoittelemme maailmanrauhaa. Emme halua pelata pelejä.”

Luonnollisesti media yltyi huutoon: ”Mutta entä Krimin miehitys?” Ladattu kysymys, jonka tarkoituksena oli saada lööppeihin otsikot: ”Trump tukee Krimin valtausta”. Hän ohitti kysymyksen kutsumalla sitä Obaman sallimaksi.

Yksityisissä keskusteluissa liikkumavaran kasvu on vieläkin selvemmin havaittavissa. Nimetön tietolähde kertoo yhdysvaltalaismedia Buzzfeedille Trumpin sanoneen G7-osallistujille Krimin olevan osa Venäjää, koska siellä puhutaan venäjää. Hänen kerrotaan myös ihmetelleen miksi osallistujat tukevat Ukrainaa ja sanoneen heille ”Ukrainan olevan yksi maailman korruptoituneimmista maista.”

Luonnollisesti myös Trumpin ”kusikansion” julkaisseen Buzzfeedin tarkoitus oli artikkelillaan saada kohennettua hiipuvaa liekkiä syytöksiin Trumpin vehkeilystä Putinin kanssa ja todistaa Trumpin ’tyhmyyttä’ kielikommentilla. Ne tulivat kuitenkin välittäneeksi tietoa myös muuttuvista asetelmista.

Trumpin ja Putinin tapaamisen on uutisoitu olevan valmisteilla.

Merkit ovat hyvät.

1 kommentti:

  1. Mitä Krimillä todella tapahtui? http://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.com/2017/03/muistatteko-kun-venaja-valtasi-krimin.html?m=1

    VastaaPoista

Follow by Email