sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Maailma kiehumistilassa

Mitä tiedämme lauantain aamuyön ohjusiskusta Syyriaan?

Se oli hyvin samankaltainen kuin miltei tasan vuosi sitten Yhdysvaltain suorittama isku. Ohjuksilla iskettiin sotilaallisesti vähäpätöisiin kohteisiin, vahingot jäivät lieviksi ja Syyrian ilmatorjunnan kerrotaan torjuneen valtaosan ohjuksista.

Venäjä ei reagoinut, vaikka se varoitti aiemmin ei vain torjuvansa ohjukset, vaan myös tuhoavansa niiden laukaisualustat, jos Syyriaa vastaan isketään. Tämä oli luonnollisesti erittäin hyvä asia, sillä vastaisku olisi saattanut käynnistää hallitsemattoman eskalaatioiden ketjureaktion.

Koko episodi sai antikliimaksisen lopun ja jätti ilmaan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Kuka kaasuiskun taustalla todella oli?

Venäjä syyttää kaasuiskun lavastamisesta suoraan Britannian tiedusteluelimiä. Iskun todistusaineistona käytettyjen videoiden nauhoittajina toiminut Valkokypärät-järjestö on tunnetusti brittitahojen alullepanema ja rahoittama.

Saman sylttytehtaan suuntaan viittaavat muutkin viimeaikaiset geopoliittisia aaltoja aiheuttaneet tapaukset. Trumpin Venäjä-ajojahdin keskiössä oleva nk. Steelen-kansio on Britannian tiedustelupalvelun MI6:n entisen agentin laatima. Myös Salisburyn myrkytystapauksen jäljet johtavat tunnettujen tietojen valossa loogisemmin saman organisaation, kuin Venäjän vastaavan ovelle.

Miksi Syyrian iskuun sitten päädyttiin? Tähän on kaksi päänarratiivia:

Valtamedia: länsimaat rankaisivat omaa kansaansa kaasuttavaa Assadia

Vaihtoehtomedia: länsimaat pyrkivät eskaloimaan konfliktia lavastamansa kaasuiskun turvin

Onko vaihtoehtoja muita?

Kaikkea tietoa ei tunnu olevan kenenkään saatavilla, tästä esimerkkinä tapahtumat Pohjois-Koreassa vain vähän yli kuukausi takaperin.

Valtamedia: Trump aikoo hyökätä kansaansa kurittavan totalitaarisen valtion kimppuun ja aloittaa kolmannen maailmansodan

Vaihtoehtomedia: Trump aikoo hyökätä lännen imperialismilta suojautuvan valtion kimppuun ja aloittaa kolmannen maailmansodan

Lopputulema: Kim Jong-un ilmoitti olevansa valmis luopumaan ydinaseista ja tapaamaan Trumpin. Lisäksi hän matkusti Kiinaan ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen sitten valtaannousunsa vuonna 2011.

Valtamedia: ???

Vaihtoehtomedia: ???

Tapahtui jotain, jota juuri kukaan ei odottanut. Ainakaan niiden tietojen pohjalta mitä kommentaattoreilla oli käytettävissä.

Anonyymin tietovuotajan QAnonin tietojen mukaan Pohjois-Korea oli tosiasiallisesti köytetty tiukasti syvän valtion otteeseen. Sen maailmaa hämmästyttäneellä nopeudella toteutettu ydinaseohjelma ja kyky mannertenväliseen ohjusiskuun oli CIA:n aikaansaannosta. Rakettiteknologian toimitti SpaceX ja uraani saatiin Uranium One kaupan kautta. Googlen avustuksella (Googlen hallituksen puheenjohtaja vieraili maassa vuonna 2013) rakennettiin maan ja sen asejärjestelmien kontrollointiin tarvittavat tietoverkot.

Näiden spekulatiivisten tietojen lisäksi tiedämme julkisista lähteistä Pohjois-Korean nykyisen ja entisen johtajan suhteiden länteen olevan huomattavasti yleisesti raportoituja läheisempiä, nykyisen johtajan Unin mm. opiskelleen Sveitsissä ja Saksassa kymmenen vuoden ajan.

Tapahtuiko kulisseissa jotain, joka esti CIA:n kyvyn operoida Pohjois-Koreassa?

Monet seikat viittaavat salaisten palveluiden käyttämään verhottuun valtaan, pitkälti niiden vahvasti tukemien internet- ja IT-jättien kuten Googlen, Facebookin ja Twitterin järisyttävän tiedonhankintakyvyn kautta. Kuvittele, että sinulla olisi käytettävissä tieto kaikesta, jota yksittäinen poliitikko tai vaikuttaja olisi tehnyt ja puhunut kännyköiden läheisyydessä.

Internetjättien juuret eivät ulotu vain länteen, sillä esim. Googlen toinen perustaja Sergey Brin syntyi Neuvostoliitossa, josta hänen perheensä sai kylmän sodan aikana luvan muuttaa Yhdysvaltoihin. Hänen isänsä työskenteli Marylandin ylipistossa ja äitinsä tutkijana Nasalle. Isänsä kanssa Sergey matkusti vierailulle Neuvostoliittoon vielä ennen sen hajoamista. Näiden epätavallisten taustojen takia perheen on spekuloitu liittyvän Neuvostoliiton tiedustelupalveluun KGB:hen.

Brinin vaimo Anne Wojcicki puolestaan on tunnetun geneettisen tiedon analysointiyrityksen 23andMen toinen perustaja ja toimitusjohtaja. Hänen siskonsa taas on Youtuben toimitusjohtaja.

CIA:n syvät lonkerot mediaan paljastettiin jo 70-luvulla kongressin kuulemisissa, jossa käsiteltiin operaatio Mockingbirdiä (Matkijalintu). Kuulemisissa paljastettiin mm. CIA:lla olevan Yhdysvalloissa yli 400 agenttia syöttämässä tiedotusvälineille, joko niiden tietäen tai tietämättä, tietoja ja raportteja.

Tiedustelupalveluiden mustamaalaus- ja kiristyskyky on siis valtava ja niiden tuoma valta vielä suurempi. Jos kuvitellaan samat kiristetyt poliitikot ydinasenappi kädessään, saadaan todellinen tuomiopäivän organisaatio, jolla on kyky heiluttaa koko planeetan kohtaloa.

Kuka QAnon sitten on? Jerome Corsin, QAnon ilmiötä tutkineen Harvardin yliopiston valtiotieteiden tohtorin mukaan ryhmä kenraaleita rekrytoi Trumpin asettumaan ehdolle vuoden 2016 presidentinvaaleihin auttaakseen heitä poistamaan korruptoituneita syvän valtion virkamiehiä ja poliitikkoja viroistaan. Corsin mukaan QAnon edustaa näitä samoja vaikutusvaltaisia sotilastiedustelun jäseniä.

Lisäksi Corsin kertoo kolme vuotta sitten ryhmän kenraaleita lähestyneen häntä ja kertoneen heidän olevan valmis kaappaamaan voimakeinoin vallan presidentti Obamalta. Kolme viikkoa myöhemmin he kertoivat arvioineensa tilannetta uudestaan ja pyytäneensä Trumpia asettumaan ehdolle.

QAnon sanoo: Seuraavaksi Iran. Mitä tämä tarkoittaa? Minkäälainen toiminta Irania vastaan tulisi herättämään erittäin vahvoja reaktioita, sillä maa edustaa monille samanlaista läntisen imperialismin vastaista linnaketta kuin Pohjois-Korea. Tilanne ei kuitenkaan kenties ole näin yksiselitteisen mustavalkoinen.

Miksi presidentti Obama ja ulkoministeri Clinton päättivät lopettaa Iranin nk. vihreän vallankumouksen rahoittamisen ja tukemisen vuonna 2009? Miksi Obama esti FBI:n tutkimukset Hezbollah-järjestön huumeiden salakuljetustapaukseen vuonna 2015 turvatakseen Iranin ydinsopimuksen? Miksi Obama lennätti 1,7 miljardia dollaria käteisenä Iraniin vuonna 2016? Onko Pohjois-Korealla ja Iranilla jotain yhteistä?

Maailma on kiehumistilassa ja vain yksi on varmaa, kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email