maanantai 5. maaliskuuta 2018

Donbassin rauhanturvaoperaation todellinen tarkoitus

Donbassiin puuhataan rauhanturvaoperaatiota. Naton entinen pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen ehdotti viime kuussa 20 000 YK:n rauhanturvaajan lähettämistä alueelle. Hänen mukaansa joukko voisi koostua erityisesti Natoon kuulumattomien maiden kuten Suomen ja Ruotsin sotilaista. Suomen Niinistöt Jussi ja Sauli ovat osoittaneet suunnitelmalle ja Suomen osallistumiselle alustavan kiinnostuksensa.

Rauhanturvaoperaatio. Upea ajatus, vai mitä? Rauha ja sen turvaaminen, mikä voisikaan olla arvokkaampaa.

Tämä ei kuitenkaan ole operaation tarkoitus.

Miksi ulkomaisia sotilaita sitten tarvitaan Donbassiin?

Kuolemaan.

Ajatusleikkinä, mitä luulette, että olisi tapahtunut, jos vaikka Israeliin olisi lähetetty vuonna 1952, neljä vuotta maan itsenäistymisen ja verisen sodan jälkeen, suuri joukko ulkomaisia sotilaita tarkoituksena peruuttaa sen itsenäisyys? Tai Suomeen vuonna 1921 samalla tarkoituksella? Tästä olisi seurannut uusi sota ja paljon ruumiita.

Eikä ole epäilystäkään, että tämä on operaation tarkoitus myös Donbassissa. Näin sanoi viimeksi viime viikolla Yhdysvaltain ulkoministeriön Ukrainan erityisedustaja Kurt Volker, jonka mukaan ”Donetskin ja Luganskin kansantasavallat tulee eliminoida.” Ukrainan presidentinkanslian apulaisjohtaja Konstantin Yeliseyev totesi myös vasta, ettei se tule käymään keskustelua Donbassin tasavaltojen kanssa YK:n operaatiosta, sillä ”se ei tarvitse joidenkin yksittäisten jengien suostumusta.” Kiovan hallinnon aiemmat kommentit vaihtelevat tasavaltojen toimintaan osallistuneiden, siis vähintään kymmenien tuhansien ihmisten, vangitsemisesta tappamiseen.

Donbassin mailla on jo erittäin paljon kokemusta länsivetoisten kansainvälisten operaatioiden tarkoitusperistä, kuten ETYJ:n toiminnasta alueella, eikä heillä ole vähäisintäkään kuvitelmaa, etteivätkö ne olisi, myös omien sanojensa mukaan, avoimen puolueellisia Kiovan hallinnon tavoitteille.

Alkuvuodesta 2015 solmitussa Minskin sopimuksessa Kiovan hallinto lupasi muuttaa perustuslakiaan ja sallia paikallisvaalien järjestämisen Donbassissa. On kulunut jo kolme vuotta, eikä se ole laittanut sopimusta täytäntöön. Sen sijaan, se on säätänyt lakeja, jotka valmistelevat sodan jatkamista ja Donbassin sotilaallista haltuunottoa. Samaan aikaan kansainvälinen yhteisö ja valtamedia jatkavat Venäjän syyttämistä sopimuksen rikkomisesta, vaikkei se edes ole sopimuksen osapuoli, vaan takaaja, samoin kuin Saksa ja Ranska.

Donbassin tasavallat ovat de facto itsenäisiä valtioita, joilla on kaikki itsenäisen maan tunnusmerkit, vaikkei niitä olekaan de jure tunnustettu. Lisäksi ne ovat maksaneet erittäin kalliin hinnan itsenäisyydestään.

Sanotaan, että rauhanturvaamisoperaatioon päädyttäisiin ja YK:n joukot pyrkisivät DPR:n ja LPR:n alueelle. Jos maiden johto tietäisi, että niiden tarkoitus on riisua maan omat turvallisuusviranomaiset ja armeija aseista ja avata ovet russofobisille äärioikeistojoukoille, heitä ei päästettäisi maahan.

”Venäjä ei päästä rauhanturvaajia alueelle!” huutaisi media.

On fakta, ettei Donbassin tasavalloissa tarvita rauhanturvaajia. Ainoan uhan alueen ihmisille muodostavat Ukrainan joukot, jotka Kiovan uusi hallinto lähetti Donbassiin neljä vuotta sitten keväällä 2014 ”terrorisminvastaiseen operaationsa”. Ilman näitä joukkoja rauha palaisi alueelle välittömästi.

Tarvitaan kuitenkin eurooppalaista verta. Tarvitaan suomalaisia ”sankarivainajia”. Kenties sitten lehdistö voisi vihdoin lopettaa näennäisen puolueettomuutensa ja siirtyisi avoimeen sotapropagandaan: ”SOTA: Venäläiset tappaneet suomalaisia Donbassissa!” Tai ehkä se vetäisi sokan lopullisesti irti ja puhuisi rehellisesti ryssistä.

Sodan myyminen on erittäin hankalaa puuhaa, mutta mikään ei ole parempi myyntiargumentti kuin ”meidän pojat ja tytöt” sinkkiarkuissa. Sotaministeri Jussi Niinistö ja median edustajat ottaisivat heidät Helsinki-Vantaalla fyysisesti kiihottuneessa tilassa vastaan.

Luojan kiitos Venäjä on kuitenkin YK:n turvallisuusneuvoston pysyväisjäsen ja kykenee estämään sellaisen suunnitellun operaation, joka ei ainoastaan jätä Donbassin tasavaltojen kolmemiljoonaista kansaa rasististen asejengien armoille, vaan jonka tarkoitus on vetää koko Eurooppa, Suomi etunenässä, avoimeen sotilaalliseen konfliktiin Venäjän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email