maanantai 15. tammikuuta 2018

Trumpin kampanjalupaukset täytäntöön?

Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmässä on tällä hetkellä yli 9000 sinetöityä syytettä odottamassa avaamistaan.

Syytteiden salausta käytetään mm. silloin kun tutkitaan rikollisjärjestöjä ja syytettyjen epäillään pyrkivän pakenemaan maasta. Määrä on täysin poikkeuksellinen, sillä luku oli vain noin tuhat koko vuoden 2006 aikana ja entinen FBI:n tutkija Marc Ruskin kertoo, ettei 27-vuotisen uransa aikana koskaan törmännyt vastaavaan määrään sinetöityjä syytteitä, ei edes tutkiessaan mafian toimintaa.

Yksi syytekirjelmä avattiin perjantaina ja se liittyy nk. Uranium One kauppaan, jossa Hillary Clintonin hallinnoidessa Yhdysvaltojen ulkoministeriötä, 20% maan uraanivaroista myytiin Venäjälle. Syyte koskee uraanin kuljettamiseen erikoistuneen yrityksen johtajan suorittamaa venäläisen viranomaisen lahjontaa.

Tapaukseen liittyy monia muitakin kysymysmerkkejä, kuten Bill Clintonin kaupan aikaan saama 500 000 dollarin puhujapalkkio venäläiseltä pankilta. Mihin uraani lopulta päätyi, on epäselvää, mutta nimettömät lähteet ovat väittäneet sen yhdeksi kohteeksi Pohjois-Koreaa.

Tuli on Clintoneiden persausten alla monesta suunnasta, sillä viranomaiset tutkivat lisäksi Clintoneiden säätiön toimintaa ja Hillaryn yksityisen sähköpostiserverin käyttöä.

Tästäkään on turha kuvitella kuulevansa ainakaan suomalaisesta valtamediasta, sillä sen uutisia Atlantin takaa ovat viime päivinä dominoineet mm. Yhdysvaltojen presidentin sanoma ruma sana.

Onko Trump laittamassa täytäntöön mitä hän kampanjansa aikana lupasi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email