torstai 25. tammikuuta 2018

Koiviston konklaavi ja valtiopetos

Koiviston konklaavi, mikä se oli?

Se oli Presidentinlinnassa 9.5.1992 järjestetty Suomen oikeusjärjestelmän johtavien edustajien nelikymmenpäisen joukon epävirallinen kokoontuminen, jossa presidentti Mauno Koivisto ohjeisti heitä asettumaan tuomioissaan pankkien puolelle.

Korkein oikeus oli aiemmin tuominnut pankin yksipuoliseen koronnostoon liittyvän tapauksen velallisten eduksi ja Koivisto sanoi pelkäävänsä päätöksen johtavan luottolamaan ja pankkien umpikujatilanteeseen. Presidentti siis ohjeisti oikeusjärjestelmän edustajia, kuinka oikeutta tuli jakaa.

Suomen valtion ja neljän pankin välille solmittiin 22.10.1993 lisäksi salainen sopimus, joka antoi pankeille vapauden poistaa yrityksiä markkinoilta ja laittaa saatavansa valtion avoimeen pankkitukipiikkiin.

Tämä joka ajoi pankkeja kaatamaan myös terveitä yrityksiä. MOT-ohjelmassa 29.11.1999 Suomen Säästöpankin toimitusjohtajana 15-vuotta toiminut Antti Ojala sanoi: ”Suoraan voin sanoa, että Suomen Säästöpankki ajoi yrityksiä nurin saadakseen omaan käyttöönsä, omien vakuuksien, oman varallisuutensa paikkaamiseksi pankkitukea avatusta valtion piikistä.”

Oliko pankit sitten pakko pelastaa? Näin väitettiin pankkikriisin aikaan vuonna 2008 myös Islannissa, mutta kansa päätti toisin, kantoi hallituksen ulos ja antoi pankkien kaatua. Maa jonka piti asiantuntijoiden mukaan olla miltei menetetty tapaus, nousi kriisimaista nopeammin ylös lamasta.

Mutta miksi kansan piti Suomessa hävitä ja pankkien voittaa? Suomi ja suomalaiset tuli valmistella EY-kuntoon.

Suunnitelmaa avasi Suomen Pankin pääjohtaja Rolf Kullberg jo 3.11.1988 Länsi-Savo lehdelle antamassaan haastattelussa: ”Kysyntä Suomessa on pakotettava alas ja tarpeen niin vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen keinotekoinen taantuma, ja taantuman on oltava melko syvä.”

Asettumalla konklaavissaan riippumattoman tuomioistuinlaitoksen yläpuolelle, Koivisto rikkoi perustuslain vallan kolmijakoa ja syyllistyi valtiopetokseen.

Valtiopetos on rikos joka ei vanhene koskaan. Ja mikä olisi sopiva rangaistus 90-luvun laman seurauksena tuhansien itsemurhan tehneiden kuolemantuottamuksesta?

https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA

https://kalajokinen.blogspot.fi/…/koiviston-konklaavi-ssp-s…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email