maanantai 11. joulukuuta 2017

Syyrian ja Venäjän voitto

Yhdysvallat ja sen Nato-kumppanit olivat taistelleen ISIS:tä vastaan Syyriassa vuoden 2014 elokuusta ja vielä syyskuussa 2015 Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puhemies kenraali Martin Dempsey sanoi, että taistelu ISIS:tä vastaan oli ”taktisessa pattitilanteessa” jossa ”kumpikaan puoli ei ole saavuttanut dramaattisia saavutuksia” ja että menisi vielä ”vuosikymmen tai enemmän” jotta ISIS:n nousuun liittyvät ongelmat saataisiin ratkaistua. Tämä oli ymmärrettävä lausunto, sillä ISIS:n jalansija ei Yhdysvaltain johtaman liittouman pommitusten aikana ollut kaventunut, vaan merkittävästi kasvanut. [1]

Toisin kuin maassa kutsumatta ja laittomasti olleet Yhdysvallat ja sen Nato-kumppanit, Venäjä liittyi syyskuussa 2015 Syyrian armeijan rinnalle sen terrorismin vastaisessa taistelussa YK:n peruskirjan mukaisesti Syyrian laillisen hallituksen kutsumana.

Vaikka valtamedia myös Suomessa oli hyvin huolestunut ISIS:n valloittamien alueiden ’kaatumisesta’ ja vaikka valtionkirkkomme vaikuttikin osoittavan terroristeille solidaarisuutta soittamalla kellojaan, onnistui Syyrian armeijan Venäjän armeijan tukemana lyhyessä ajassa tuhota terroristit.

Kiitos siitä, ettei Lähi-idän ainoa sekulaarinen muslimivaltio tuhoutunut ISIS:n hirmuhallinnon alle kuuluu Venäjän ja Syyrian armeijoille. Kaikki kunnia niille ja niiden komentajille.
1. https://www.theatlantic.com/international/archive/2015/09/isis-territory-map-us-campaign/404776/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email