keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Median aivopesumonopoli murtuu

”Vau, yli 90% valeuutismedian näkyvyydestä minusta on negatiivista, jossa useita pakon edessä tehtyjä oikaisuja valheellisiin tarinoihin. Täten sosiaalisen median käyttöni, ainoa tapa saada totuus ulos. Suurimmasta osasta valtamediaa on tullut vitsi!” – Donald Trump, 13.12.2017

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/940930017365778432

Lukemat ovat vähintäänkin samat Hesarilla ja Ylellä. Joten jos seuraat kyseisiä medioita ja sinulle on muodostunut yksinomaan negatiivinen kuva Trumpista, tässä ei ole mitään epätavallista.

Viestissä lisäksi mielenkiintoinen ajankuva siitä, miten sosiaalinen media on muuttanut myös valtaapitävien mahdollisuutta tavoittaa kansalaisia ilman median filttereitä ja vääristelyä. Tähän Facebookin ex-johtaja viittasi tänään, kun hän valitteli, että sosiaaliset mediat ”repivät yhteiskuntaamme ylläpitävät sosiaaliset rakenteet hajalle”. Hesari jatkoi, että nykyään puhutaan ”verkon vapauden tuomista vaaroista”, joita ovat mm. ”poliittisen päätöksenteon kriisi.”

[Suomennettuna: sosiaaliset mediat ja verkon vapaus repivät yhteiskunnan valtarakenteita hajalle rapauttamalla valtamedian aivopesumonopolia ja samalla niiden kykyä kontrolloida poliittista päätöksentekoa ja näin kansakuntien kohtaloita.]

1 kommentti:

  1. Yhdysvaltojen 60 suurimmasta mediasta 59 taisteli avoimesti Trumpin valintaa vastaan. Huvittavinta meillä oli YLE:n "asiantuntija" Mika Aaltolan analyysi vaaleista: Tumpia äänestivät keski-ikäiset, valkoiset kaivosmiehet. Onpa siellä melkoisesti kaivoksia!

    VastaaPoista

Follow by Email