keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Venäjä-gaten loppunäytös

Eilinen oli monille median edustajille pitkään odotettu päivä. Saimmehan vihdoin todisteita Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, kun Robert Muellerin johtama tutkintakomissio määräsi Trumpin entisen kampanjapäällikön Paul Manafordin antautumaan poliisille.

Riemua ei rajoittanut se, että syytteet olivat ajalta ennen Trumpin kampanjaa ja että ne liittyivät Ukrainan, eivät Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltain politiikkaan. Syytteessä ei edes mainittu Trumpia, mutta muotoseikoilla ei ole niin väliä, kun shown täytyy jatkua.

Seuraava pidätys saattaa aiheuttaa käsikirjoittajille hieman enemmän päänvaivaa, sillä Fox Newsin Tucker Carlson, joka raportoi jo viime viikolla Manafordin tulevasta pidätyksestä, kertoo seuraavan pidätetyn olevan Tony Podesta, Hillary Clintonin kampanjapäällikön John Podestan veli. Sattumoisin Tony päätti eilen irtisanoutua tehtävästään konsulttiyritys Podesta Groupin johdosta.

Carlsonin mukaan sekä Manaford, että Podesta ovat pyrkineet rekisteröimättömällä lobbauksellaan vaikuttamaan nimenomaan Hillary Clintonin johtaman ulkoministeriön toimintaan.

Miten tulevat käänteet tulevat vaikuttamaan median valittuun narratiiviin? Luultavasti yhtä vähän kuin viimeaikaiset paljastukset Clintonin Uranium One koplauksesta tai demokraattipuolueen maksamasta Trumpin "kusikansioista".

Mikä on loppuun asti piiskatun Venäjä-gaten loppunäytös? Pahoin pelkään, että jos mikään muu ei auta, niin media käskee seuraajiaan vetämään pilluhatut päähän ja rynnäköimään Madonnan johdolla ja sateenkaariliput liehuen Valkoisen talon porteista sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email