tiistai 31. tammikuuta 2017

Eskalaatio Donbassissa - cui bono - kuka hyötyy?

Donbassin alueen pommitus jatkuu kolmatta päivää. Tänä aamuna noin klo. 05.00 pommitus kiihtyi jälleen miltei yhtäjaksoiseksi jyminäksi ja jatkuu edelleen kiivaana.

Länsimedia on myös herännyt eskalaatioon, mutta se kertoo ”separatistien” hyökkäävän koko rintamalinjan pituudella. Lähteenä on Ukrainan armeija. DPR:n mediaa lainataan lyhyesti, mutta mainitaan, ettei tietoa ole voitu vahvistaa puolueettomista lähteistä.

Tilanne on yhtä absurdi kuin Aleppossa loppuvuodesta, kun koko länsimedia huusi suoraa huutoa, että Aleppo on ”kaatumassa” ja Assadin ja Putinin pommittavan jälleen kerran sen viimeistä sairaalaa.

Kun se sitten ”kaatui” ja paikalliset kertoivat olevansa helpottuneita terroristien tappiosta ja Aleppon vapauttamisesta, niin toimituksissa oltiin kuin koko kaupungista ei oltaisi koskaan kuultukaan.

’Cui bono’ on oikeusasteissa ja tutkimuksissa käytettävä perusoletus, että toimenpiteen perimmäinen alullepanija on luultavasti se, joka toimenpiteestä hyötyy.

Mikä olisi DPR:n ja LPR:n motiivi lähteä raivoisaan hyökkäykseen juuri nyt, kun ensimmäiset tiedot kertovat Trumpin ja Putinin keskustelleen yhteisymmärryksessä mm. Ukrainan kriisin ratkaisusta?

Mikä saisi ne ampumaan kaikilla aseilla, kun Trump on juuri syyttänyt yhdysvaltalaisenaattoreja McCainia ja Grahamia, jotka viimeksi alkukuusta kävivät valamassa uskoa Kiovan johtoon Yhdysvaltain tuen jatkumisesta, yrityksestä aloittaa kolmas maailmansota?

Olisiko Kiovan hallinnolla tällaista motiivia? Kenties McCainin Ukrainan johtajalle Poroshenkolle etulinjassa antaman lupauksen, että: ”vuonna 2017 tulemme voittamaan valloittajat ja lähettämään heidät takaisin sinne mistä he ovat tulleet” parasta ennen päivä on nopeasti tulossa vastaan.

Cui bono?

On hirvittävää herätä raketinheitiniskun jylinään. On hirvittävää tietää, että pommien alle menehtyy omien kotiensa eteen viattomia ihmisiä. Ja on vielä hirvittävämpää tietää, että on tahoja, jotka valheillaan suojelevat pommien ampujia ja syyttävät niiden alle kuolleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email