keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Sananvapaudesta
Hallitsijat voivat sallia sananvapauden hallintoalamaisilleen vain, jos heidän ehdollistamisensa on tarpeeksi vahvaa. Koulutusjärjestelmä, massamedia ja viihdetarjonta mahdollistavat nykyisin laajojen ihmisryhmien yhdenmukaisen ehdollistamisen.

Voimakkaasti ehdollistetut käyttävät sananvapauttaan vain aiheisiin, jotka ovat sallittuja. Kielletyt aiheet, jotka saattaisivat potentiaalisesti uhata hallitsijoiden asemaa, kuten kertomus Holokaustin kuudesta miljoonasta murhatusta juutalaisesta, globaalit salaliitot tai sotien todelliset syylliset, aiheuttavat ehdollistetuissa negatiivisia psykofyysisiä oireita, ja ne ohitetaan itsestään ja usein tiedostamatta.

Tilanteessa, jossa merkittävien kansaosien ehdollistaminen on heikentynyt eikä uudelleen-ehdollistamisella median kautta enää saada haluttua vaikutusta, tulee sananvapaudesta hallitsijoille uhka. Se täytyy joko kokonaan poistaa (joka on erittäin hankala toteuttaa ja vaatii lähes aukottoman autoritäärisen järjestelmän), tai uudelleen määritellä koskemaan vain tiettyjä aiheita, kuten olemme nähneet tapahtuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email