keskiviikko 31. elokuuta 2016

George Sorosta koskevat tietovuodot ja luotettava suomalainen media

Kahdenkymmenenkahden suomalaisen median päätoimittajat ottivat yhteisessä julistuksessaan alkuvuodesta kantaa luotettavan median puolesta. He lupasivat "sitoutua oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin ja olla vastaisuudessakin demokratian ja sananvapauden tukipilareita.”

Aiemmin tässä kuussa Yhdysvaltalainen ryhmä DCLeaks sai käsiinsä tuhansia George Soroksen ja hänen järjestöjensä vuodettuja sisäisiä dokumentteja. Materiaali sisälsi tietoja siitä miten Soros ja hänen järjestönsä ovat toimineet aktiivisesti mm. Ukrainan kriisin eskaloimisessa, Venäjän epävakauttamisessa, Euroopan pakolaispolitiikkaan vaikuttamisessa, Yhdysvaltojen rotukiistoihin puuttumisessa, tiedotusvälineiden manipuloimisessa ja Internetin tiedonkulun rajoittamisessa.

Julistuksen luotettavista medioista yksikään (joista kolmen sivuilla ei ollut mahdollisuutta suorittaa hakua) ei ollut nähnyt tarpeelliseksi uutisoida sanallakaan Sorosta ja hänen järjestöjään koskevasta tietovuodosta tai vuodetusta materiaalista. Soroksen arviot Brexitin haitallisista vaikutuksista olivat kyllä tehneet kauppansa useille niistä muutama kuukausi aiemmin.

Suomalaisista medioista tietääkseni ainoastaan kaksi on käsitellyt tietovuotoa ja sen sisältöä. Kyseessähän eivät kuitenkaan ole luotettavat mediat, vaan ”valemediat, jotka myrkyttävät yhteiskunnallisen keskustelun ja yhteiskunnan ilmapiirin johtamalla yleisöä tahallisesti harhaan valheellisilla viesteillään.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email