sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Uutispoimintoja

Kreikka-tuet

Uutinen: Saksalaisen kauppakorkeakoulun ESMT:n tekemän tutkimuksen mukaan Kreikalle myönnetyistä yli 220 miljardin euron tukipaketeista vain 5% päätyi Kreikan valtion budjettiin, josta se olisi hyödyttänyt tavallisia kreikkalaisia, loput rahoista käytettiin valtion velkojen ja niiden korkojen maksuun ja päätyivät näin kreikkaa lainoittaneille pankeille ja finanssilaitoksille. [1]


Kommentti: Liikepankit ja finanssilaitokset (kuten Goldman Sachs, joka sattumoisin auttoi Kreikkaa Euro-jäsenyysneuvottelujen alla piilottamaan sen budjettialijäämää [2]) saivat valtaosan Eurooppalaisten veronmaksajien takaamista Kreikka-tuista.

Pankit loivat lainat Kreikalle tyhjästä (kuten kaikki muutkin lainat) ja tiesivät näin tehdessään, ettei Kreikka kykene niistä suoriutumaan. Lopputulemana tilanne, jossa Kreikka pakotettiin realisoimaan kansallisomaisuutensa, ajamaan alas julkiset palvelunsa ja jossa eurooppalaiset veronmaksajat maksavat pankkien saatavat. Kaikki tämä esitettiin mediassa laiskojen ja ahneiden kreikkalaisten typeryytenä, joille eurooppalaiset nyt joutuvat syytämään loputtomasti rahaa. 


Jos tapahtumat eivät etene pankkisektorin toivomalla nopeudella, käyttää se mafia-tyyppistä kiristys, eli tekee tarjouksen josta ei voi kieltäytyä. Tämä kävi ilmi Wikileaksin viime kuussa vuotamasta puhelinkeskustelussa, jossa kaksi IMF:n korkea-arvoista työntekijää keskusteli tarpeesta jälleen luoda Kreikkaan viime kesäkuun kaltainen finanssi –ja pankkikriisin välitön uhka, jotta Kreikka ja Saksa saadaan taipumaan sen ehtoihin. Kreikka täytyy saada hyväksymään IMF:n vaatimat laajemmat heikennykset eläkkeisiin ja työehtoihin ja Saksan täytyy hyväksyä sen ehdottama Kreikan velkajärjestely. [3] 


Tämä kaikki on täysin normaalia toimintaa tilanteessa, jossa rahanluontioikeus on annettu demokraattisen päätöksenteon ulkopuolelle. Myös Suomen sisäpolitiikka on finanssisektorin tiukassa talutusnuorassa ja poliitikot toteuttavat sen ohjeita ajaessaan alas julkisia palveluita, yksityistäessään kansallisomaisuutta ja tukiessaan suuryrityksiä ja suurpääomaa suosivia ja demokratiaa murentavia sopimuksia, kuten TTIP:tä. Lisäksi poliitikot suostuvat edelleen lisätukiin, mutta nimittävät niitä kuuliaisesti lisätueksi Kreikalle. [4]


1. http://www.keeptalkinggreece.com/2016/05/04/german-esmt-study-5-of-bailout-money-went-to-greeces-state-people-95-went-to-european-banks/
2. http://www.spiegel.de/international/europe/greek-debt-crisis-how-goldman-sachs-helped-greece-to-mask-its-true-debt-a-676634.html
3. http://olemisenmiellyttavakeveys.blogspot.fi/...
4. http://www.taloussanomat.fi/uutiset...
 

Venäjä

Uutinen: Venäläisohjaaja Andrei Nekrasov tuotti mm. suomalais- ja yhdysvaltalaisrahoituksella (ml. Yle ja Suomen elokuvasäätiö) dokumentin Venäjällä tutkintavankeudessa kuolleesta Sergei Magnitskinista. Magnitskin sanottiin paljastaneen laajan viranomaisten verohuijauksen ja maksaneen siitä hengellään. 


Yllätyksekseen Venäjän presidentin Vladimir Putinin pitkäaikainen kriitikko Nekrasov huomasi faktojen osoittavan, ettei teoria Magnitskin kuolemasta pitänytkään paikkaansa ja että Venäjän johtoa vastaan hyökätään joskus väärin perustein. 


Dokumentin esitys peruttiin EU-parlamentissa viime hetkellä sitä rahoittaneen amerikkalaisen sijoittajan William Browderin lakimiesten vaatimuksesta. Dokumenttia tukenut saksalais-ranskalainen Arte-kanava ilmoitti, ettei se esitä elokuvaa ennen kuin Browderin vaateet dokumentissa esitetyistä faktavirheistä on selvitetty. Browder on lähestynyt myös Yleä uhkavaatimuksen, jossa se uhkasi sitä oikeudenkäynnillä jos dokumentti esitetään. [1] 


Magnitskin ystävä europarlamentaarikko Heidi Hauta kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei esityksen peruutusta tehnyt EU-parlamentti ja että: ”Käsitykset Nekrasovin kääntymyksestä Kremlin ja Putinin puolelle ovat vahvasti vääristeltyjä. Minuakin loukkaa jos minun väitetään olevan nyt Putinin kannattaja, kun haluan ihmisten näkevän Magnitski-dokumentin sensuroimattomana”. Hautala kirjoitti lisäksi twiitissään: ”En ole #Putin'in kannattaja tai ota kantaa, mikä on totuus. Toivon että #Magnitsky filmi nähdään sensuroimattomana.” [2] 


Kommentti: Episodi on erinomainen esimerkki siitä Venäjän ja Putinin vastaisesta hysterian tasosta, johon länsimaat ovat vaipuneet; europarlamentaarikko joutuu erikseen selventämään, ettei kannata Putinia, vaikka kannattakin dokumenttielokuvan esittämistä ilman sensuuria. Lisäksi se, että eurooppalaiset televisiokanavat harkitsevat dokumentin sensuroimista on poikkeuksellista. 


Vastaavia tilanteita on historia pullollaan. Jos vastapuolen mielipiteet eivät miellytä, on helpompi leimata hänet noidaksi/kommunistiksi/putinistiksi, kuin jatkaa keskustelua normaalein argumentein.
Hysteria leviää ja pian kukaan ei uskalla sanoa poikkinaista sanaa pelätessään tulevansa leimatuksi. Yksi tunnettu esimerkki on 50-luvulla Yhdysvalloissa vallinnut McCartyismi, jonka aikana ihmisiä ja tahoja leimattiin perusteetta kommunisteiksi ja epäisänmaallisiksi, jos heidän mielipiteensä eivät olleet linjassa vastapuolen näkemysten kanssa. 

Jos poliitikoilta tai valtamedialta kysytään, tästähän ei tällä kertaa ole kysymys; elämmehän jo vuotta 2016, meillä on vapaa media ja demokratia ja propagandaa, mustamaalausta ja trollausta harrastavat vain Putin ja Kreml (jos sitä tekee esim. Nato, niin kyse on ’informaatiovaikuttamisesta’.) Media ei ole kuitenkaan kyennyt esittämään vielä yhtään esimerkkiä Kremlin laskuun kirjoittelevista trolleista joiden edesottamuksista se tiuhaan uutisoi. Tavallisia ihmisiä leimataan mediassa Venäjä-trolleiksi jo pelkästään sen takia, että he ovat Natoon liittymistä vastaan. 


Tilanteen ilmituominen oli syy mm. Venäjän trolliarmeija Facebook-ryhmän perustamiseen.
[3] Sen tarkoitus on tuoda ironian avulla esille tätä modernia machartyismia ja sen oireita. Aihe on kuitenkin pohjimmiltaan äärimmäisen vakava sillä toiminnan tarkoitus on myös luoda viholliskuva. Viholliskuvan luominen taas on sodan edellytys, sillä ihminen ei sodi ystävää vastaan.

1. http://www.hs.fi/kulttuuri/a1462248501554?jako=f45dfd45ab2bd8b9b3544114a4903033&ref=og-url
2. https://twitter.com/HeidiHautala/st...

3. https://www.facebook.com/groups/389891377829035/ 
 

Fluori 

Uutinen: Kauppalehti uutisoi tutkimuksista, joissa fluori ja fluoridi on yhdistetty erilaisiin sairauksiin ja oireisiin. [1] 


Kommentti: Uutinen aiheutti kohua sosiaalisessa mediassa, sillä fluori on jakaa mielipiteitä ja sen vaikutuksista on keskusteltu pitkään. Salaliittoteoriapiireissä sitä on jo pitkään pidetty valtaapitävien keinona kontrolloida massoja vaikuttamalla ihmisten aivojen toimintaan. 


Käpyrauhanen on aivojen osa-alue, joka on miltei kaikilla aikuisilla kalkkeutunut ja jonka toimintaa ei täysin tunneta. [2] Tutkimuksissa on löydetty yhteys fluorin ja aivojen käpyrauhasen kalkkiutumisen välillä. [3] Koska aivot ovat tärkeä elin, voisi kuvitella että tähän hyvin laajamittaiseen kalkkeutumiseen kiinnitettäisiin enemmän huomiota. 


Kun fluorin lisäämistä esimerkiksi juomaveteen (jota edelleen harjoitetaan useissa maissa) tarkastelee objektiivisesti, näyttäytyy se omituisena toimintana. Vaikka fluori olisi erityisen tehokas reikiintymisen estäjä, on kemikaalin lisääminen juomaveteen, jossa sen annosmääriä ei voida millään kontrolloida, vähintäänkin kyseenalaista. Voimme verrata tätä tilanteeseen, jossa viranomaiset ilmoittaisivat, että koska osa kansasta kärsii erilaisista säryistä, ovat he päättäneet lisätä juomaveteen ibuprofeenia. Päätös aiheuttaisi luultavasti valtavan vastalauseiden myrskyn ja sen nopean perumisen. 


Käpyrauhanen on kautta historian näytellyt eri kulttuureissa tärkeää roolia. Sitä on kutsuttu kolmanneksi silmäksi, joka mahdollistaa metafyysisten ja henkisten ilmiöiden kokemisen. Egyptiläinen Horuksen silmä on muinaisegyptiläinen suojeluksen, kuninkaallisen vallan ja terveyden symboli [4]. Sen on yhdennäköisyytensä vuoksi arveltu esittävän käpyrauhasta.

Suosittelen siirtymään fluorittomaan hammastahnaan ja välttämään fluorituotteita. Omalla kohdallani tällä muutoksella ei ole ollut vaikutusta hampaiden reikiintymiseen vuoden aikana. Huomattavasti suurempi rooli on ollut hammaslangan käyttöönottamisella. Fluoritonta hammastahnaa saa apteekeista ja luontaistuotekaupoista. 


1. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hermomyrkkya-hammastahnassa-syopaa--autismia--aivovaurioita/Bwz63VuR
2. https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4pyrauhanen
3. http://www.icnr.com/articles/fluori...
4. https://fi.wikipedia.org/wiki/Horuk...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Follow by Email